Eco és a nagy kísérlet: A rózsa neve

Mivel minden szentnek maga felé hajlik a keze, így egy menő könyvtár kerül a látóterünkbe a mai ajánlóban. Kedves Olvasóm, el kell, hogy keserítselek, Sean Connery igéző arca és színészi játéka csak egyetlen réteget tud visszaadni abból, amit a könyv elénk tár. Ha szereted a középkorban játszódó krimit, elragadott Ken Follett világa, akkor ez a te filmed! Egy szerzetesi közösségben sorra történnek a gyanúsabbnál gyanúsabb halálesetek. Vilmos, a bölcs, daróc ruhás Sherlock Holmes és Adso, a zöldfülű, fiatal szerzetes párosa elképesztően izgalmas nyomozást folytat. Körülöttük pedig feltárul a kolostor és egy páratlan könyvtár színekkel és intrikákkal teli világa. A szöveghez azonban vértezd fel magad! Mert irodalomtudományi nehézbombázó. Az olasz Esterházy Péter (kettejüknek még a halála is válhatatlan egymástól) jól feladja a leckét. Ritkán esik meg olyan, hogy egy szerző részletes értelmezési instrukciót ír a saját regényéhez. Amolyan használati utasítást, mert ebben a

Népszerű mesekönyvek - 2021 TOP kölcsönzései a gyerekkönyvtárból


A tavalyi év legsikeresebb mesekönyve Gecsei Ádám és Gondár Flóra regénye, az Acca és Zokni felfedezi Szigetközt első kötete volt. A könyvet a szerzőpáros tavasszal adta ki és akkor bár könyvtárunk zárva volt, online keretek között megismerhették az olvasóink a mesekönyvet, mely bemutatja Szigetköz állat- és növényvilágát, a falvakat és az ott található nevezetességeket. 



Bartos Erika írásai közül Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány történetei a bölcsődések és az óvodások körében kedveltek. Nagy örömükre lapozó formájában is megismerhetik az egyes szereplőket. Anna, Peti és Gergő könyvekben valós történetekkel találkozhatnak a gyerekek. Míg a Brúnó Budapesten könyvsorozat kirándulásra hívja a legkisebbeket, a mesék által a főváros, Budapest nevezetességeivel ismerkedhetnek meg.


Nemcsak a fiúk, de a lányok körében is igen kedvelt Jeff Kinney hősének, Greg Heffleynek, a felső tagozatos diáknak a történetei. A naplószerűen megírt Egy ropi naplója könyvsorozat humorosan mutatja be egy tanuló mindennapjait.

A Harry Potter könyvsorozat évek óta bekerül a TOP kölcsönzések közé. J. K. Rowling egy fantasztikus világot álmodott meg, mely még a felnőtt olvasókat is magával ragadja. Külön öröm a rajongók számára, hogy a kötetek megjelentek illusztrálva, valamint a legutóbbi kiadások a jubileumnak köszönhetően a házak színeiben pompáznak. 


Az írónő 2020-ban megjelent regényét, Az Ickabogot is nagy örömmel fogadták az olvasók, mely már egy teljesen más fantáziavilágba kalauzol minket. 


Ki ne akart volna gyerekként tengerre szállni, kalandozni? Berg Judit kisegere, Rumini a Szélkirálynő nevű hajón inasként dolgozik és egyik veszélyből a másikba sodródik társaival. Az első kötetből megtudhatják a gyerekek, hogy miért félelmetes hírű a Ragacs-tenger; hogy lehet átkelni a Sárkány-szoroson, és mit rejt a lakatlan sziget. 
Könyvtárunkban megtalálható A Szétszakadt Térkép című Rumini társasjáték, amivel a gyerekek itt-tartózkodásuk alatt játszhatnak. 

Az írónő a tizenévesekre is gondolt, mikor megírta Az őrzők című könyvet, melyben Renard felügyelő és ellenfele, Hiéna macska-egér játéka bontakozik ki. Közben megismerkedünk Borával, a gimnazista lánnyal, aki arra gyanakszik, hogy édesanyát elrabolták, mert fontos információ volt a birtokában. Renard felügyelő Budapestre érkezik, hogy elkapja a fosztogatót, közben Bora is nyomozni kezd.




Leiner Laura sikere a Szent Johanna Gimi könyvsorozata óta töretlen, az írónő megnyerte a tini olvasókat. A korábbi írásait - Bexi könyvsorozat, Bábel - és az újabbakat - Iskolák versenye - is folyamatosan keresik és kölcsönzik könyvtárunkból. 


Marék Veronika Kippkopp történetei generációk óta a gyerekek kedvence. A gesztenyehős megmutatja a gyerekeknek az őket körülvevő természet szépségeit miközben játékra hívja őket.


A Minecraft nyílt világú videójáték 2011-ben robbant bent hazánkban. A játékosok maguk építhetik fel a világot és alakíthatják a játék menetét, így szárnyalhat a kreativitásuk. A játékhoz különféle kézikönyvek jelentek meg, melyek segítik a játékosokat. Ezek a kézikönyvek, valamint a Minecraft-regények szintén keresettek az elmúlt években. Könyvtárunkban a Minecraft és a Robot magazin is megtalálható és kölcsönözhető 😉



Reméljük felkeltettük az érdeklődést, ha olvastad azért, ha pedig nem azért!

A lényeg: olvasni menő, legyél akár kicsi, akár nagy! 😉

- D -




Megjegyzések

Megjegyzés küldése