Országos Könyvtári Napok a Huszár Gál Városi Könyvtárban


 

A Huszár Gál Városi Könyvtár idén is csatlakozik az Országos Könyvtári Napok programsorozathoz, melynek keretében október első hetében különböző programokkal, előadásokkal várja látogatóit.

SÉMÁINK FOGSÁGÁBAN – VÁGYI PETRA ELŐDÁSA

Október 1-jén, kedden 17 órától Vágyi Petra klinikai szakpszichológus, haladó sématerapeuta előadásán vehetnek részt az érdeklődők. Talán már felfigyeltünk arra, hogy az életünkben vannak bizonyos kellemetlen, önsorsrontó ismétlődések. Egyes helyzetek - mintha csak benyomnának rajtunk egy piros gombot - automatikus folyamatot indítanak be: visszatérő gondolatokat ébresztenek bennünk, ezektől rossz érzéseink támadnak, melyek hatására mindig hasonlóan cselekszünk, pedig már sokszor megtapasztaltuk, hogy viselkedésünk nem a kívánt irányba vezet. Ilyenkor egy sémavezérelt működést élünk át. A sématerápia segít végiggondolni, hogy mit miért teszünk, lerakni az olyan meggyőződéseket és automatizmusokat, amelyek már nem szolgálnak minket, megérezni, hogy aktuálisan mire van szükségünk, és kitalálni, hogy azt hogyan is tudnánk elérni.

 

ARANYKAPU KONCERT ÉS KÖNYVBEMUTATÓ

Október 2-án, szerdán 10 órától az Aranykapu Zenekar AranyMisi és barátai című könyvbemutatóval egybekötött bábos mesekoncertjére várjuk az ifjú érdeklődőket. A mesés koncertet elsősorban 0,5-7 éves korig ajánljuk.

 






ANNE L. GREEN ÍRÓ-OLVASÓ TALÁLKOZÓ

Október 2-án, szerdán 17 órakor a népszerű kortárs írónő, Anne L. Green látogat el könyvtárunkba. Líbor Erzsébet nappal egy hétköznapi, átlagos ember: nő, barát, anya, de éjszakánként Anne L. Green, akinek egyetlen célja van csupán: hogy az olvasóját egy különleges utazásra hívja. Az írónő nevéhez olyan nagysikerű sorozatok kapcsolódnak, mint a Csábító, az Eltitkolt múlt, a Hatalom, mámor, Toszkána, a Bűnös viszony, az Elfojtva, a Perzselő románc Provence-ban, a Toszkán lázadó, a Biztos menedék, az Elfeledett sorsok, és a Smaragd-sziget. A találkozón szó lesz az írónő munkásságának, írói pályájának alakulásáról, jövőbeli terveiről is.

 


FEKETE ISTVÁN – EGY VADÁSZÍRÓ ÉLETE ELŐADÁS

Október 3-án, csütörtökön 17 órától Fekete István - Egy vadászíró élete Trianon árnyékában címmel tart előadást Tircsné Dr. Propper Valéria irodalomtörténész, nyugalmazott könyvtárigazgató. Fekete István Jókai Mór mellett a legolvasottabb magyar író, akinek munkásságáról a „hivatalos” irodalomtörténet mai napig nem, vagy csak alig vesz tudomást, és az irodalomtörténeti enciklopédiák többsége meg sem említi a nevét. Az általa képviselt értékrendszer és erkölcsi tartás azonban napjainkban sem vesztette érvényét. A rendezvény segíteni fog abban, hogy az író élete és munkássága rajongói és leendő rajongói szívében és fejében egyaránt a helyére kerüljön. Az előadásnak különös aktualitást ad az a tény, hogy Fekete István száz évvel ezelőtt a Magyaróvári Gazdasági Akadémia hallgatója volt. Egészalakos szobra valamint az egyik regényhősét, Hút az uhut megjelenítő emlékmű pedig Mosonmagyaróvár közkedvelt nevezetességivé, emlékhelyeivé váltak.

 

Idén is lesz megbocsátás hete (szeptember 30-tól október 5-ig), melynek keretében a visszahozott dokumentumok fejében a késedelmes olvasók tartozásait elengedjük.

 

A BELÉPÉS A KÖNYVTÁRI HÉT MINDEN PROGRAMJÁRA DÍJTALAN.

 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!


Megjegyzések