Országos Könyvtári Napok a Huszár Gál Városi Könyvtárban

  A Huszár Gál Városi Könyvtár idén is csatlakozik az Országos Könyvtári Napok programsorozathoz, melynek keretében október első hetében különböző programokkal, előadásokkal várja látogatóit. SÉMÁINK FOGSÁGÁBAN – VÁGYI PETRA ELŐDÁSA Október 1-jén, kedden 17 órától Vágyi Petra klinikai szakpszichológus, haladó sématerapeuta előadásán vehetnek részt az érdeklődők. Talán már felfigyeltünk arra, hogy az életünkben vannak bizonyos kellemetlen, önsorsrontó ismétlődések. Egyes helyzetek - mintha csak benyomnának rajtunk egy piros gombot - automatikus folyamatot indítanak be: visszatérő gondolatokat ébresztenek bennünk, ezektől rossz érzéseink támadnak, melyek hatására mindig hasonlóan cselekszünk, pedig már sokszor megtapasztaltuk, hogy viselkedésünk nem a kívánt irányba vezet. Ilyenkor egy sémavezérelt működést élünk át. A sématerápia segít végiggondolni, hogy mit miért teszünk, lerakni az olyan meggyőződéseket és automatizmusokat, amelyek már nem szolgálnak minket, megérezni, hogy aktuá

Fűzfa Ildikó grafika- és festménykiállítása a Huszár Gál Városi Könyvtárban

 


2024. szeptember 6-án, pénteken 17 órától Fűzfa Ildikó grafika-és festménykiállításán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban. A kiállítást megnyitja: Bősi Éva a Tallós Prohászka István Művészeti Egyesület elnöke, zenés produkcióval közreműködik: Takács Gergely és Slezák Csaba. A tárlat 2024. szeptember 28-ig megtekinthető a könyvtár emeleti kiállítóterében.



A mosonmagyaróvári alkotó gyermekkora óta érdeklődik a művészet világa iránt. Egy inspiráció nyomán kezdett el először rajzolással, majd később festészettel is foglalkozni. Tudását folyamatosan fejleszti: részt vett a Valdor Art Alternatív Rajz- és Festőiskola Mentorprogramjának kurzusain, festőtáborain, mely képzések során különféle festészeti és rajz technikákat, anyagokat, stílusokat ismert meg. Célja, hogy képeivel hasson az értelemre, az érzékekre, gondolatokat ébresszen a szemlélődőben. Munkái több csoportos, illetve egyéni kiállításon is szerepeltek már. A könyvtárban megrendezett, második önálló kiállításán az általa elsajátított és alkalmazott művészeti technikák (grafitképek, pasztellképek, festmények) kerülnek bemutatásra.



A kiállításra a belépés díjtalan.



Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!



Megjegyzések