Eco és a nagy kísérlet: A rózsa neve

Mivel minden szentnek maga felé hajlik a keze, így egy menő könyvtár kerül a látóterünkbe a mai ajánlóban. Kedves Olvasóm, el kell, hogy keserítselek, Sean Connery igéző arca és színészi játéka csak egyetlen réteget tud visszaadni abból, amit a könyv elénk tár. Ha szereted a középkorban játszódó krimit, elragadott Ken Follett világa, akkor ez a te filmed! Egy szerzetesi közösségben sorra történnek a gyanúsabbnál gyanúsabb halálesetek. Vilmos, a bölcs, daróc ruhás Sherlock Holmes és Adso, a zöldfülű, fiatal szerzetes párosa elképesztően izgalmas nyomozást folytat. Körülöttük pedig feltárul a kolostor és egy páratlan könyvtár színekkel és intrikákkal teli világa. A szöveghez azonban vértezd fel magad! Mert irodalomtudományi nehézbombázó. Az olasz Esterházy Péter (kettejüknek még a halála is válhatatlan egymástól) jól feladja a leckét. Ritkán esik meg olyan, hogy egy szerző részletes értelmezési instrukciót ír a saját regényéhez. Amolyan használati utasítást, mert ebben a

Marley meg én



John Grogan könyve, és a belőle készült film is telitalálat! Ritkán történik olyan, hogy a két verzió minősége közel azonos, és teljesen mindegy, hogy előbb a filmet nézzük meg, vagy elolvassuk. Ugyanaz az élmény: magával ragadó, pezsgő, vicces, olykor torokszorító, néha pedig mind egyszerre.


Két átlagember mindennapi élete, akik egymásba szeretnek. Elmesélik, hogyan váltak párból családdá, amelynek első lépésében örökbe fogadnak egy kiskutyát. Szeretik, akkor is, amikor mindent szétrág, lenyeli az arany nyakláncot, és lebontja a garázst. Hiszen a család oszlopos tagja ez az ádáz bolond, aki önhatalmúlag Marley-nak keresztelte magát, és a világ legkezelhetetlenebb kutyáinak egyikévé avanzsált.
A galádságok mellé pedig jó adag hűség, odaadás és imádat is jár. Na, meg persze sok bonyodalom, ciki helyzetek, és méreg is.


Az összkép mégis az, hogy megérte, és bármikor újra ugyanígy tennének. 😊🐶

- K - 


Megjegyzések