Országos Könyvtári Napok a Huszár Gál Városi Könyvtárban

  A Huszár Gál Városi Könyvtár idén is csatlakozik az Országos Könyvtári Napok programsorozathoz, melynek keretében október első hetében különböző programokkal, előadásokkal várja látogatóit. SÉMÁINK FOGSÁGÁBAN – VÁGYI PETRA ELŐDÁSA Október 1-jén, kedden 17 órától Vágyi Petra klinikai szakpszichológus, haladó sématerapeuta előadásán vehetnek részt az érdeklődők. Talán már felfigyeltünk arra, hogy az életünkben vannak bizonyos kellemetlen, önsorsrontó ismétlődések. Egyes helyzetek - mintha csak benyomnának rajtunk egy piros gombot - automatikus folyamatot indítanak be: visszatérő gondolatokat ébresztenek bennünk, ezektől rossz érzéseink támadnak, melyek hatására mindig hasonlóan cselekszünk, pedig már sokszor megtapasztaltuk, hogy viselkedésünk nem a kívánt irányba vezet. Ilyenkor egy sémavezérelt működést élünk át. A sématerápia segít végiggondolni, hogy mit miért teszünk, lerakni az olyan meggyőződéseket és automatizmusokat, amelyek már nem szolgálnak minket, megérezni, hogy aktuá

Régi idők meséi – Kiállítás a Huszár Gál Városi Könyvtárban



2023. szeptember 8-án, pénteken 17 órától Régi idők esti meséi címmel nyílt kiállítás Törökné Salamon Magdolna horgolt figura gyűjteményéből a Huszár Gál Városi Könyvtár emeleti kiállítóterében. A mesés tárlat Törökné Salamon Magdolna (gyűjtő), Braunschmidtné Németh Zsuzsanna (mesefigurák készítője) és Fehér Ágnes (díszletfestő) munkája. A kiállítás október 7-ig megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében.


Törökné Salamon Magdolna, a gyűjtemény tulajdonosa 4 éve kezdte el összeállítani horgolt figura gyűjteményét, melyben a régi idők meghatározó meséinek alakjai közül valamennyi képviselteti magát a Frakk, a macskák rémétől kezdve A kockás fülű nyúlon, a Mazsola és Tádén, a Vízipók-csodapókon át egészen a TV Maciig, hogy csak néhány emblematikus elemet említsünk a kiállításon bemutatott figurák közül. 




A különleges tárlaton gyermekkorunk kedvenc mesehősei elevenednek meg, valamennyi Braunschmidtné Németh Zsuzsanna munkája. Braunschmidtné Németh Zsuzsanna a 2017-ben alapított Mágikus horgolótűk családi vállalkozás tulajdonosa, és a mágikus horgolótűk szakavatott kezelője, a gyűjteményben bemutatott darabok megálmodója és megvalósítója. 




A régi rajzfilmek hangulatát idézik a Fehér Ágnes által készített rajzolt-festett díszletelemek, melyek szintén hozzájárulnak a kiállításon bemutatott varázslatos mesevilág megteremtéséhez.


 






A kiállításra a belépés díjtalan.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!


Megjegyzések