Eco és a nagy kísérlet: A rózsa neve

Mivel minden szentnek maga felé hajlik a keze, így egy menő könyvtár kerül a látóterünkbe a mai ajánlóban. Kedves Olvasóm, el kell, hogy keserítselek, Sean Connery igéző arca és színészi játéka csak egyetlen réteget tud visszaadni abból, amit a könyv elénk tár. Ha szereted a középkorban játszódó krimit, elragadott Ken Follett világa, akkor ez a te filmed! Egy szerzetesi közösségben sorra történnek a gyanúsabbnál gyanúsabb halálesetek. Vilmos, a bölcs, daróc ruhás Sherlock Holmes és Adso, a zöldfülű, fiatal szerzetes párosa elképesztően izgalmas nyomozást folytat. Körülöttük pedig feltárul a kolostor és egy páratlan könyvtár színekkel és intrikákkal teli világa. A szöveghez azonban vértezd fel magad! Mert irodalomtudományi nehézbombázó. Az olasz Esterházy Péter (kettejüknek még a halála is válhatatlan egymástól) jól feladja a leckét. Ritkán esik meg olyan, hogy egy szerző részletes értelmezési instrukciót ír a saját regényéhez. Amolyan használati utasítást, mert ebben a

Régi idők meséi – Kiállítás a Huszár Gál Városi Könyvtárban



2023. szeptember 8-án, pénteken 17 órától Régi idők esti meséi címmel nyílt kiállítás Törökné Salamon Magdolna horgolt figura gyűjteményéből a Huszár Gál Városi Könyvtár emeleti kiállítóterében. A mesés tárlat Törökné Salamon Magdolna (gyűjtő), Braunschmidtné Németh Zsuzsanna (mesefigurák készítője) és Fehér Ágnes (díszletfestő) munkája. A kiállítás október 7-ig megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében.


Törökné Salamon Magdolna, a gyűjtemény tulajdonosa 4 éve kezdte el összeállítani horgolt figura gyűjteményét, melyben a régi idők meghatározó meséinek alakjai közül valamennyi képviselteti magát a Frakk, a macskák rémétől kezdve A kockás fülű nyúlon, a Mazsola és Tádén, a Vízipók-csodapókon át egészen a TV Maciig, hogy csak néhány emblematikus elemet említsünk a kiállításon bemutatott figurák közül. 




A különleges tárlaton gyermekkorunk kedvenc mesehősei elevenednek meg, valamennyi Braunschmidtné Németh Zsuzsanna munkája. Braunschmidtné Németh Zsuzsanna a 2017-ben alapított Mágikus horgolótűk családi vállalkozás tulajdonosa, és a mágikus horgolótűk szakavatott kezelője, a gyűjteményben bemutatott darabok megálmodója és megvalósítója. 




A régi rajzfilmek hangulatát idézik a Fehér Ágnes által készített rajzolt-festett díszletelemek, melyek szintén hozzájárulnak a kiállításon bemutatott varázslatos mesevilág megteremtéséhez.


 






A kiállításra a belépés díjtalan.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!


Megjegyzések