Országos Könyvtári Napok a Huszár Gál Városi Könyvtárban

  A Huszár Gál Városi Könyvtár idén is csatlakozik az Országos Könyvtári Napok programsorozathoz, melynek keretében október első hetében különböző programokkal, előadásokkal várja látogatóit. SÉMÁINK FOGSÁGÁBAN – VÁGYI PETRA ELŐDÁSA Október 1-jén, kedden 17 órától Vágyi Petra klinikai szakpszichológus, haladó sématerapeuta előadásán vehetnek részt az érdeklődők. Talán már felfigyeltünk arra, hogy az életünkben vannak bizonyos kellemetlen, önsorsrontó ismétlődések. Egyes helyzetek - mintha csak benyomnának rajtunk egy piros gombot - automatikus folyamatot indítanak be: visszatérő gondolatokat ébresztenek bennünk, ezektől rossz érzéseink támadnak, melyek hatására mindig hasonlóan cselekszünk, pedig már sokszor megtapasztaltuk, hogy viselkedésünk nem a kívánt irányba vezet. Ilyenkor egy sémavezérelt működést élünk át. A sématerápia segít végiggondolni, hogy mit miért teszünk, lerakni az olyan meggyőződéseket és automatizmusokat, amelyek már nem szolgálnak minket, megérezni, hogy aktuá

Mackók minden mennyiségben!


Telegdi Ágnes mackói jöttek, láttak és győztek!

Barnabás mackó csodásan berendezett életképei mellett nem lehet csak úgy egyszerűen elsétálni. Vonzza a tekintetet a bája, a részletgazdagsága. Azon kapjuk magunkat, hogy szívesen mennénk el mi is vendégségbe Barnabás családjához, akik sütnek, főznek, sátoroznak, utaznak, házasodnak, gyerekeket nevelnek télen és nyáron.


 


A tárolókban pedig ott sorakoztak kollégáink legkedvesebb medvéi, akiket otthonról hoztak el, hogy részei lehessenek a kiállításnak. Plakáttal emlékeztünk meg a mackótörténelem főbb állomásairól, és egy montázzsal mindannyiunk legkedvesebb két- és háromdimenziós mancsosairól, akik mindenhol otthagyták a lábnyomaikat a teremben. Akadt olyan kisgyerek, aki ezek után az élő medvék itteni rejtekhelyére is kíváncsi volt. Sajnos neki csak a legközelebbi állatkertet tudtuk a figyelmébe ajánlani, itt ugyanis izgalmas, ámde sok kihívást rejtő feladat lenne igazi medvéket vendégül látni.


A kiállítás november 3-án könyvbemutatóval és tárlatvezetéssel indult. Két osztály szerencsés tanulói hallgathatták Ági néni meséit és történeteit nemcsak a mézevőkről, de minden más cuki állatról is, akiket munkája során a természetben lencsevégre kapott.


Összesen 3350 látogató és 13 csoport tekintette meg ezt az illusztris gyűjteményt. Utóbbiak könyvtári óra keretein belül tovább élvezhették a híres és hírhedt bocsok társaságát. Papírszínházas mesékből azt is megtudhatták, hogyan került csillag a medvék egyik kedvenc eledelébe, az almába, vagy hogy hová bújt a huncut jegesmedve a színek forgatagában. A foglalkozásokat pedig macis könyvek színesítették, amelyekkel a kicsik az őrjegy használatát is gyakorolhatták.




Szeretnénk kifejezni hálánkat és köszönetünket a lehetőségért, hogy ez a 13 db dioráma és a hozzájuk tartozó, Barnabásról és a természetről szóló könyvek könyvtárunkat ékesíthették ezen az őszön!





Megjegyzések