Eco és a nagy kísérlet: A rózsa neve

Mivel minden szentnek maga felé hajlik a keze, így egy menő könyvtár kerül a látóterünkbe a mai ajánlóban. Kedves Olvasóm, el kell, hogy keserítselek, Sean Connery igéző arca és színészi játéka csak egyetlen réteget tud visszaadni abból, amit a könyv elénk tár. Ha szereted a középkorban játszódó krimit, elragadott Ken Follett világa, akkor ez a te filmed! Egy szerzetesi közösségben sorra történnek a gyanúsabbnál gyanúsabb halálesetek. Vilmos, a bölcs, daróc ruhás Sherlock Holmes és Adso, a zöldfülű, fiatal szerzetes párosa elképesztően izgalmas nyomozást folytat. Körülöttük pedig feltárul a kolostor és egy páratlan könyvtár színekkel és intrikákkal teli világa. A szöveghez azonban vértezd fel magad! Mert irodalomtudományi nehézbombázó. Az olasz Esterházy Péter (kettejüknek még a halála is válhatatlan egymástól) jól feladja a leckét. Ritkán esik meg olyan, hogy egy szerző részletes értelmezési instrukciót ír a saját regényéhez. Amolyan használati utasítást, mert ebben a

Szeptemberi programajánló

Fotókiállítás Virág Tamás munkáiból

2022. szeptember 2-án, pénteken 17 órától Virág Tamás amatőr fotós munkáiból nyílik fotókiállítás könyvtárunk emeleti kiállítóterében, mely 2022. október 8-ig tekinthető meg. 

A kiállítást Vizsy Ferenc író nyitja meg.
 
Virág Tamás 17 éves amatőr fotós, 5 éve a Mosonmagyaróvári Fotóegyesület tagja. A fiatal fotós tanulmányait a Jedlik Ányos Technikumban végzi, jelenleg 11. osztályos tanuló. A fotózás már öt éve a szenvedélye, szeret kísérletezni: kipróbálni és ötvözni különböző fotós technikákat, különösen kedveli a szürkeárnyalatos és színes részletek egy fotón történő vegyítését. Kedvelt műfaja a sportfotózás.
 
A kiállítás megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében.
A program díjtalan.

Társasjáték klub

Ternyik Vanessza vezetésével szeptember 7-én, szerdán és szeptember 30-án, pénteken is vár a társasjáték klub.


Könyvbemutató és közönségtalálkozó könyvtárunkban


2022. szeptember 9-én, pénteken 16 órától dr. Dicsőfi Endre orvos, természetgyógyász, író, tanító mutatja be 2019-ben megjelent, Napszél című kötetét könyvtárunk rendezvénytermében.

A mosonmagyaróvári kötődésű dr. Dicsőfi Endre már egészen ifjú kora óra érdeklődik a keleti gyakorlatok, tudományok iránt. A gyógyításban elsősorban a holisztikus szemléletet keresi, részt vett a hazai természetgyógyászati alapkövetelmények lefektetésében, kidolgozásában.

Gyógyító tevékenységével, szóbeli tanításaival és írásaival - így a Napszél című kötetében szereplő versekkel, prózákkal, prózaversekkel is - a keleti tanítások által elsajátított holisztikus szemléletet igyekszik közvetíteni, átadni.

A belépés díjtalan.




Ősztől ismét internethasználói tanfolyam 

A már hosszú évek óta tartó és nagy érdeklődésnek örvendő internethasználói tanfolyamaink szeptemberben folytatódnak.

Jelentkezni a 96/219-887-es telefonszámon, vagy személyesen a könyvtárban lehet az alábbi időpontokra:
  • szeptember 12.
  • október 10.
  • november 7.
A 20 órás tanfolyamok díja 2000,-Ft és érvényes könyvtári tagsághoz kötött.




Aranykapu koncert Borcsikával

2022. szeptember 16-án, pénteken újra könyvtárunkban koncertezik az Aranykapu Zenekar, ez alkalommal Borcsikával. 

Belépőjegyeket az alábbi linken tudsz váltani 👇


Könyvklub 

2022. szeptember 27-én, kedden 16.30-tól folytatódik a könyvklub Tomasits Zsófi vezetésével. A közös könyv ezúttal Elena Ferrante Briliáns barátnőm című kötete lesz. 

A könyvklubon való részvétel olvasójegy kiváltása szükséges.

Dr. Somogyi Eszter – Ébresztőmesék (nem csak) nehezen ébredő gyerekeknek könyvbemutató

2022. szeptember 30-án, pénteken 16.30-tól a hegyeshalmi származású Dr. Somogyi Eszter mutatja be 2021-ben megjelent, Ébresztőmesék (nem csak) nehezen ébredő gyerekeknek című mesekönyvét a könyvtárban.
A rendezvényen könyvvásárlási és dedikálási lehetőség is lesz.

Dr. Somogyi Eszter biológus kötetével új és gyors módszert kínál kisgyermekes családoknak a felébredés megkönnyítéséhez: a szerző az ébredés élettani folyamatait a mesék erejével segíti elő. 

A kötet főhőse, Mimó, a rosszcsont kobold az első történet során érkezik a kisgyermekes családokhoz és a kötetben szereplő kedves, vidám történeteken keresztül mindent megtesz azért, hogy segítsen a lurkóknak a vidám ébredésben.  

Dr. Somogyi Eszter mesekönyve könnyebbé, gördülékenyebbé teszi a kicsiknek az „órára kelést”, segíti őket abban, hogy jókedvűen indulhasson a napjuk. A mesék 1-3 perc alatt teljesen felébresztik a kicsi(ke)t. A könyv Dr. Benedek Pálma alvásszakértő főorvos előszavával és szakmai lektorálásával készült.

„Az alvás-ébrenlét határvonal könnyű átlépésére törekvés egészíti ki a meséket. Ha egy alvó ember agyának jelzéseket küldünk, amik szelíden segítik a teljesen éber állapot elérését, akkor ennek következtében hasonlóan ébredhet fel az illető, mint mikor spontán történik az ébredés. Szerettem volna valahogy ezt a természetes élettani folyamatot (elő)segíteni, hogy ne morcos, hanem jókedvű gyerekek társaságában induljon a napunk.” /Dr. Somogyi Eszter/

A könyvbemutatóra a belépés díjtalan.


Programjainkra szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
 


Megjegyzések