Eco és a nagy kísérlet: A rózsa neve

Mivel minden szentnek maga felé hajlik a keze, így egy menő könyvtár kerül a látóterünkbe a mai ajánlóban. Kedves Olvasóm, el kell, hogy keserítselek, Sean Connery igéző arca és színészi játéka csak egyetlen réteget tud visszaadni abból, amit a könyv elénk tár. Ha szereted a középkorban játszódó krimit, elragadott Ken Follett világa, akkor ez a te filmed! Egy szerzetesi közösségben sorra történnek a gyanúsabbnál gyanúsabb halálesetek. Vilmos, a bölcs, daróc ruhás Sherlock Holmes és Adso, a zöldfülű, fiatal szerzetes párosa elképesztően izgalmas nyomozást folytat. Körülöttük pedig feltárul a kolostor és egy páratlan könyvtár színekkel és intrikákkal teli világa. A szöveghez azonban vértezd fel magad! Mert irodalomtudományi nehézbombázó. Az olasz Esterházy Péter (kettejüknek még a halála is válhatatlan egymástól) jól feladja a leckét. Ritkán esik meg olyan, hogy egy szerző részletes értelmezési instrukciót ír a saját regényéhez. Amolyan használati utasítást, mert ebben a

Országos Könyvtári Napok a Huszár Gál Városi Könyvtárban

 

Intézményünk 2022-ben is csatlakozik az Országos Könyvtári Napok programsorozathoz, melynek keretében október első hetében különböző programokkal, előadásokkal várjuk látogatóinkat. Kollégáink ez évben is igyekeztek minden korosztály számára izgalmas, tartalmas és széles körű érdeklődésre számot tartó programot biztosítani.





Október 3-án, hétfőn 14 órától Sás Károly és Sás Ildikó „Őszülő természet” című interaktív gyermekprogramján vehetnek részt a gyerekek.
 

A gyermekprogram betelt, több csoportot nem tudunk fogadni. ‼
Aki esetleg most lemaradt, ne búsuljon, lesznek még a továbbiakban is gyerekcsoportoknak szóló programjaink!
Köszönjük a megértést!


Október 4-én, kedden 17 órától Mengyán Eszter Helló, slow fashion! című kötetének bemutatóján vehetnek részt az érdeklődők könyvtárunkban. A szerzővel Pap Alexandra beszélget a kötetről. 

Mengyán Eszter újságíró, a Holy Duck! fenntartható divatról, ökostílusról, tudatos ruhavásárlásról szóló blog alapítója és szerzője, szín- és stílustanácsadó. 2021-ben jelent meg a Helló, slow fashion! című, fenntartható divattal és öltözködéssel kapcsolatos kötete. 

A Helló, slow fashion!  című kötet egyrészt tematizálja a fast fashion kínálta ruhaáradat és textilipar környezetre gyakorolt rendkívül káros hatásait és fenntarthatatlanságát, másrészt a szerző saját tapasztalatait és a témakör képviselőinek, szakértőinek véleményét összegezve nyújt segítséget a környezettudatos öltözködés alapjainak megismeréséhez, elsajátításához.
 
A könyv célja, hogy segítsen az első lépésekben: hogyan tegyük fenntarthatóbbá a ruhatárunkat, milyen megoldások léteznek jelenleg, milyen fordulópontokra számíthatunk a jövőben.



Október 5-én, szerdán 17 órától a népszerű kortárs írónővel, Bauer Barbarával találkozhatnak az érdeklődők a könyvtárban. A szerzővel Pap Alexandra beszélget. 

Bauer Barbara első könyve, a Légikisasszonyok 2012-ben látott napvilágot, s ezt követően csaknem évente jelentek meg az olyan népszerűbbnél népszerűbb kötetei, mint a Légikisasszonyok trilógia második (Két út között) és harmadik (Magánutak) része, Vakrepülés, Elsuttogom százszor, Leggazdagabb árva, Porlik, mint a szikla, Az élet hangja, Még látlak odafenn, Kétszáz éves szerelem, Az aranyműves fia, A fényfestő, A fekete rózsa, Most élsz – Máté Péter és egy igaz szerelem regénye, vagy A messziről jött fiú.  

A találkozón szó lesz az írónő munkásságának, írói pályájának alakulásáról: hogy hogyan fordult a légi történetektől a család- és történelmi regények írása felé, valamint a legújabb, 2022-ben indított Találkozások című négykötetes sorozatáról, melyben a szerző egyfajta belső utazásra hívja olvasóit. A találkozón könyvvásárlási és dedikálási lehetőség is lesz.


Október 7-én, pénteken 17 órától Bihari Viktória Önbizalomhiány, bántalmazás, megfelelési kényszer címmel tart előadást a könyvtárban.

Bihari Viktória népszerű blogger, író, humorista, segítő. Önismereti témájú előadásaival, valamint a több mint 116 ezer fős követőtáborral rendelkező Facebook blogjával szórakoztató és szókimondó stílusban hívja fel olyan témákra a figyelmet, mint a mentális egészség megteremtésének, illetve megőrzésének fontossága.

Önbizalomhiány, bántalmazás, megfelelési kényszer című előadásán elsősorban a tinédzser és fiatal felnőtt korosztályt érintő lelki problémákról, nehézségekről lesz szó.  A témákban mindenki érintett: maguk a fiatalok, a szüleik és a pedagógusok is.







Idén is lesz megbocsátás hete (október 3-8-ig), melynek keretében a visszahozott dokumentumok fejében késedelmes olvasóinknak elengedjük tartozásait.

 

A könyvtári hét programjaira a belépés díjtalan.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

 

 


Megjegyzések