Eco és a nagy kísérlet: A rózsa neve

Mivel minden szentnek maga felé hajlik a keze, így egy menő könyvtár kerül a látóterünkbe a mai ajánlóban. Kedves Olvasóm, el kell, hogy keserítselek, Sean Connery igéző arca és színészi játéka csak egyetlen réteget tud visszaadni abból, amit a könyv elénk tár. Ha szereted a középkorban játszódó krimit, elragadott Ken Follett világa, akkor ez a te filmed! Egy szerzetesi közösségben sorra történnek a gyanúsabbnál gyanúsabb halálesetek. Vilmos, a bölcs, daróc ruhás Sherlock Holmes és Adso, a zöldfülű, fiatal szerzetes párosa elképesztően izgalmas nyomozást folytat. Körülöttük pedig feltárul a kolostor és egy páratlan könyvtár színekkel és intrikákkal teli világa. A szöveghez azonban vértezd fel magad! Mert irodalomtudományi nehézbombázó. Az olasz Esterházy Péter (kettejüknek még a halála is válhatatlan egymástól) jól feladja a leckét. Ritkán esik meg olyan, hogy egy szerző részletes értelmezési instrukciót ír a saját regényéhez. Amolyan használati utasítást, mert ebben a

Klasszikusok felolvasva


Az intézményünkben elérhető, közel 700 db hangoskönyv közül 2021-ben leginkább a klasszikus magyar szépirodalmi írások felolvasott verzióját kölcsönözték tagjaink, az alábbi lemezeket vitték haza a legtöbbször:
 
Mikszáth Kálmán: A Noszty fiú esete Tóth Marival;
Szabó Magda: Abigél, Régimódi történet;
Móra Ferenc: Aranykoporsó;
Gárdonyi Géza: A láthatatlan ember, Egri csillagok;
Polcz Alaine: Asszony a fronton.
 
A szakirodalom köréből Orvos-Tóth Noémi nyomtatott formában is rendkívül népszerű és keresett művét, az Örökölt sorsot adtuk ki leggyakrabban a látogatóinknak. Ezek mellett jókora merítési lehetőség van a kicsiknek szóló tartalmakból is, a kisgyermekes szülők szívesen válogatnak a külön polcon elhelyezett mesealbumok, gyerekversek közül. Mindenki megtalálhatja a neki tetsző hangoskönyvet, ha szemeit pihentetve, vagy munka, utazás közben szeretne szórakozni, művelődni, irodalmat fogyasztani!
 

Audiovizuális anyagaink tehát bőséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére; a következő alkalommal a zenei CD-k kínálatát, toplistáját tárjuk fel.

Megjegyzések