Eco és a nagy kísérlet: A rózsa neve

Mivel minden szentnek maga felé hajlik a keze, így egy menő könyvtár kerül a látóterünkbe a mai ajánlóban. Kedves Olvasóm, el kell, hogy keserítselek, Sean Connery igéző arca és színészi játéka csak egyetlen réteget tud visszaadni abból, amit a könyv elénk tár. Ha szereted a középkorban játszódó krimit, elragadott Ken Follett világa, akkor ez a te filmed! Egy szerzetesi közösségben sorra történnek a gyanúsabbnál gyanúsabb halálesetek. Vilmos, a bölcs, daróc ruhás Sherlock Holmes és Adso, a zöldfülű, fiatal szerzetes párosa elképesztően izgalmas nyomozást folytat. Körülöttük pedig feltárul a kolostor és egy páratlan könyvtár színekkel és intrikákkal teli világa. A szöveghez azonban vértezd fel magad! Mert irodalomtudományi nehézbombázó. Az olasz Esterházy Péter (kettejüknek még a halála is válhatatlan egymástól) jól feladja a leckét. Ritkán esik meg olyan, hogy egy szerző részletes értelmezési instrukciót ír a saját regényéhez. Amolyan használati utasítást, mert ebben a

Júliusban is vár a könyvtár!

  


Egész nyáron, szünet nélkül, hétfőtől péntekig várunk a légkondicionált könyvtárban programokkal és sok új filmmel, könyvvel! 😉

Júliusi programjaink: 

Akril festmény kiállítás 

2021. június 23-tól Jószai Máté akril festményeiből nyílt kiállítás könyvtárunkban.

Jószai Máté 2007 júliusában született Mosonmagyaróváron, öt éves korában szüleivel Ausztriába, a Fertő tó partjára költözött. Alsó tagozatos évei alatt kezdett el festészettel foglalkozni hobbiból, autodidakta módon képzi magát.  Rövid idő alatt ráérzett arra, hogy az ecset helyett saját ujjait, kezét, festőkést, szivacsot használva, illetve a különböző színeket kombinálva hogyan tudja kifejezésre juttatni érzéseit a festővásznon. Képeit akril festékkel készíti. Igazi feltöltődést jelent számára a tóparton történő alkotás, ennek érzelmi hatásai köszönnek vissza munkáin.

Az Észak-burgenlandi Magyar Kulturális Egyesület szervezésében meghirdetett "Mit jelent Nekem Magyarország?" rajzpályázatán a "Bográcsgulyás" és a "Magyarok csillagai" című alkotási kerültek díjazásra. Különösen nagy öröm számára, hogy szülővárosában kerül megrendezésre első kiállítása. 

A kiállítás 2021. augusztus 31-ig megtekinthető a k
önyvtár kiállítótermében.

Aranykapu Zenekar koncertje

Július 23-án 10 órától Aranykapu Zenekar várja a babákat, szüleikkel, nagyszüleikkel. Töreky Zsuzsi és társai ismét elvarázsolják a legkisebbeket dallamaikkal. 

Belépőjegy 1500,-Ft, mely 👉 itt kapható 👈
 

Könyvklub

Július 27-én 17 órakor folytatódik a könyvklub. A közös könyv, melyet átbeszélünk Anna Gavalda Kis kiruccanás című regénye lesz. Jó idő esetén a KultúrKertben várjuk az érdeklődőket! 

Jelentkezni a ✉ konyvklubmovar@gmail.com e-mail címen vagy személyesen a könyvtárban lehet.

Csatlakozz a "Könyvklub a könyvtárban Zsófival" csoporthoz, ahol még több érdekes olvasmányt és a könyvklubbal kapcsolatos információkat találsz.




Megjegyzések