Országos Könyvtári Napok a Huszár Gál Városi Könyvtárban

  A Huszár Gál Városi Könyvtár idén is csatlakozik az Országos Könyvtári Napok programsorozathoz, melynek keretében október első hetében különböző programokkal, előadásokkal várja látogatóit. SÉMÁINK FOGSÁGÁBAN – VÁGYI PETRA ELŐDÁSA Október 1-jén, kedden 17 órától Vágyi Petra klinikai szakpszichológus, haladó sématerapeuta előadásán vehetnek részt az érdeklődők. Talán már felfigyeltünk arra, hogy az életünkben vannak bizonyos kellemetlen, önsorsrontó ismétlődések. Egyes helyzetek - mintha csak benyomnának rajtunk egy piros gombot - automatikus folyamatot indítanak be: visszatérő gondolatokat ébresztenek bennünk, ezektől rossz érzéseink támadnak, melyek hatására mindig hasonlóan cselekszünk, pedig már sokszor megtapasztaltuk, hogy viselkedésünk nem a kívánt irányba vezet. Ilyenkor egy sémavezérelt működést élünk át. A sématerápia segít végiggondolni, hogy mit miért teszünk, lerakni az olyan meggyőződéseket és automatizmusokat, amelyek már nem szolgálnak minket, megérezni, hogy aktuá

50 első csók - Adam Sandler és Drew Barrymore romantikus vígjátéka, Az 50 első randi


„na várjál, te nem emlékszel rá? 
Te pedig minden nap újra és újra meghódítod?”


Mai ajánlatunk egy aranyos vígjáték a szerelem erejéről. 💕

Henry, a nőcsábász állatorvos emberére, bocs, asszonyára akad, amikor megismerkedik Lucy-val, a csinos tanítónővel. 👩

A problémák akkor kezdődnek, amikor kedvenc szívtiprónk (na, ez már önmagában is irónia) rájön, hiába a lehengerlő duma, a lány akkor se emlékezhetne rá, ha akarna. 

Egy autóbaleset következtében sérült a rövid távú memóriája. Mindenre emlékszik a baleset előttről, de új dolgokra legfeljebb egy napig.

Innen lesz szép nyerni! 😉 Mert Henry nem adja fel…




Drew Barrymore olyan meggyőzően adja át az ezzel az állapottal kapcsolatos hullámhegyeket és –völgyeket, hogy az embernek belesajdul a szíve. Habár sejthető a vége, mégis azért drukkoltam, hogy révbe érjen, hiszen Lucy megérdemelné a boldogságot.

Adam Sandler állandó udvartartása is brillírozik, a szokásos ciki poénokból 😂sem lesz hiány, de minden karakter annyira szerethető, hogy bármikor újra megnézném ezt a filmet. Nem utolsó sorban azért, mert Csavardi Samu (Sean Austin) is felhagy Középfölde megmentésével 🧙‍♂🧝‍♀, egy kis csilláron lógás kedvéért. 

- K -

Megjegyzések