Eco és a nagy kísérlet: A rózsa neve

Mivel minden szentnek maga felé hajlik a keze, így egy menő könyvtár kerül a látóterünkbe a mai ajánlóban. Kedves Olvasóm, el kell, hogy keserítselek, Sean Connery igéző arca és színészi játéka csak egyetlen réteget tud visszaadni abból, amit a könyv elénk tár. Ha szereted a középkorban játszódó krimit, elragadott Ken Follett világa, akkor ez a te filmed! Egy szerzetesi közösségben sorra történnek a gyanúsabbnál gyanúsabb halálesetek. Vilmos, a bölcs, daróc ruhás Sherlock Holmes és Adso, a zöldfülű, fiatal szerzetes párosa elképesztően izgalmas nyomozást folytat. Körülöttük pedig feltárul a kolostor és egy páratlan könyvtár színekkel és intrikákkal teli világa. A szöveghez azonban vértezd fel magad! Mert irodalomtudományi nehézbombázó. Az olasz Esterházy Péter (kettejüknek még a halála is válhatatlan egymástól) jól feladja a leckét. Ritkán esik meg olyan, hogy egy szerző részletes értelmezési instrukciót ír a saját regényéhez. Amolyan használati utasítást, mert ebben a

50 első csók - Adam Sandler és Drew Barrymore romantikus vígjátéka, Az 50 első randi


„na várjál, te nem emlékszel rá? 
Te pedig minden nap újra és újra meghódítod?”


Mai ajánlatunk egy aranyos vígjáték a szerelem erejéről. 💕

Henry, a nőcsábász állatorvos emberére, bocs, asszonyára akad, amikor megismerkedik Lucy-val, a csinos tanítónővel. 👩

A problémák akkor kezdődnek, amikor kedvenc szívtiprónk (na, ez már önmagában is irónia) rájön, hiába a lehengerlő duma, a lány akkor se emlékezhetne rá, ha akarna. 

Egy autóbaleset következtében sérült a rövid távú memóriája. Mindenre emlékszik a baleset előttről, de új dolgokra legfeljebb egy napig.

Innen lesz szép nyerni! 😉 Mert Henry nem adja fel…
Drew Barrymore olyan meggyőzően adja át az ezzel az állapottal kapcsolatos hullámhegyeket és –völgyeket, hogy az embernek belesajdul a szíve. Habár sejthető a vége, mégis azért drukkoltam, hogy révbe érjen, hiszen Lucy megérdemelné a boldogságot.

Adam Sandler állandó udvartartása is brillírozik, a szokásos ciki poénokból 😂sem lesz hiány, de minden karakter annyira szerethető, hogy bármikor újra megnézném ezt a filmet. Nem utolsó sorban azért, mert Csavardi Samu (Sean Austin) is felhagy Középfölde megmentésével 🧙‍♂🧝‍♀, egy kis csilláron lógás kedvéért. 

- K -

Megjegyzések