Eco és a nagy kísérlet: A rózsa neve

Mivel minden szentnek maga felé hajlik a keze, így egy menő könyvtár kerül a látóterünkbe a mai ajánlóban. Kedves Olvasóm, el kell, hogy keserítselek, Sean Connery igéző arca és színészi játéka csak egyetlen réteget tud visszaadni abból, amit a könyv elénk tár. Ha szereted a középkorban játszódó krimit, elragadott Ken Follett világa, akkor ez a te filmed! Egy szerzetesi közösségben sorra történnek a gyanúsabbnál gyanúsabb halálesetek. Vilmos, a bölcs, daróc ruhás Sherlock Holmes és Adso, a zöldfülű, fiatal szerzetes párosa elképesztően izgalmas nyomozást folytat. Körülöttük pedig feltárul a kolostor és egy páratlan könyvtár színekkel és intrikákkal teli világa. A szöveghez azonban vértezd fel magad! Mert irodalomtudományi nehézbombázó. Az olasz Esterházy Péter (kettejüknek még a halála is válhatatlan egymástól) jól feladja a leckét. Ritkán esik meg olyan, hogy egy szerző részletes értelmezési instrukciót ír a saját regényéhez. Amolyan használati utasítást, mert ebben a

Országos Könyvtári Napok 2020

 


Könyvtárunk idén is csatlakozott az Országos Könyvtári Napok programsorozathoz, mely során a következő előadókkal találkozhatnak:

2020. október 5. hétfő, 17 órától

TáncReakció trió verses-zenés estje tekinthető meg


A TáncReakció nevű trió Konyhakert című műsorában a kortárs költészet nagyjainak – többek között Lackfi János, Szabó T. Anna - verseit zenésíti meg a fiatalabbak számára is fogyasztható és szórakoztató módon. 📕

Valódi konyhakertben érezheti magát, aki ellátogat a TáncReakció verses-zenés előadására. Ahogyan az illatos fűszernövények, a mindennapjainkat tápláló zöldségek, a testi nyavalyákra enyhülést hozó gyógynövények, úgy hoznak a léleknek épülést a műsorban szereplő dalok a kortárs költészet sodrásába kapaszkodva.🌿🌻🎵🎸



2020. október 7. szerda, 17 órától

Találkozó Szabados Ági hírműsorvezetővel, riporterrel, a „Van időm olvasni” csoport megalkotójával


Szabados Ágnes riporter, újságíró, az RTL klub híradójának műsorvezetője, valamint 2020-ban az Aegon Művészeti Díj zsűrijének tagja.

Munkássága során rendkívül nagy hangsúlyt fektet az olvasás népszerűsítésére, közösségi média felületein is felhívja a figyelmet az olvasás és a könyvek fontosságára. Szabados Ágnes nevéhez köthető a hatalmas követőtáborral rendelkező „Nincs időm olvasni” kihívás, valamint a Lapozz a 99-re néven futó podcast műsor is.



2020. október 9. péntek, 17 órától


Generációk harca – Hogyan értsük meg egymást? 
Steigervald Krisztián generációkutató előadása

Steigervald Krisztián, generációkutató évek óta tart izgalmas előadásokat a különböző generációk közötti különbségek és az egyes generációkra jellemző sajátosságok, esetleg sztereotípiák témájában. Segítségével képet kaphatunk arról, hogy kik is azok boomerek, vagy éppen kik tartoznak az X, Y, Z generáció kategóriájába.

2020-ban megjelenő, Generációk harca - Hogyan értsük meg egymást? című kötete többek között segítséget nyújt abban, hogy eligazodhassunk a különböző generációk világában, s kicsit közelebb kerülhessünk szüleink, nagyszüleink generációjához, vagy éppen megértsük a fiatalabbak gondolkodásmódját, motivációit.

A karizmatikus előadó szórakoztató, de egyben rendkívül informatív előadása hasznos lehet fiatalabbak és idősebbek számára egyaránt.



❗❗A rendezvénysorozat a járványügyi szabályok betartásával valósul meg. 

A programokon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet a ☎ 0696/555-563-as telefonszámon, 💻a huszargalkonyvtar@gmail.com e-mail címen, 
vagy 👤 személyesen, a könyvtárban tehetnek meg. 

A rendezvényeken az arcmaszk használata kötelező. 😷❗❗


2020. október 5-10. Megbocsátás hete

Ezen a héten késedelmes olvasóink tartozásait elengedjük.


Várunk minden érdeklődőt! Találkozzunk a könyvtárban! 😀

Megjegyzések