Eco és a nagy kísérlet: A rózsa neve

Mivel minden szentnek maga felé hajlik a keze, így egy menő könyvtár kerül a látóterünkbe a mai ajánlóban. Kedves Olvasóm, el kell, hogy keserítselek, Sean Connery igéző arca és színészi játéka csak egyetlen réteget tud visszaadni abból, amit a könyv elénk tár. Ha szereted a középkorban játszódó krimit, elragadott Ken Follett világa, akkor ez a te filmed! Egy szerzetesi közösségben sorra történnek a gyanúsabbnál gyanúsabb halálesetek. Vilmos, a bölcs, daróc ruhás Sherlock Holmes és Adso, a zöldfülű, fiatal szerzetes párosa elképesztően izgalmas nyomozást folytat. Körülöttük pedig feltárul a kolostor és egy páratlan könyvtár színekkel és intrikákkal teli világa. A szöveghez azonban vértezd fel magad! Mert irodalomtudományi nehézbombázó. Az olasz Esterházy Péter (kettejüknek még a halála is válhatatlan egymástól) jól feladja a leckét. Ritkán esik meg olyan, hogy egy szerző részletes értelmezési instrukciót ír a saját regényéhez. Amolyan használati utasítást, mert ebben a

Szeptemberi programajánló



Makrofotó kiállítás


Fotókiállítás nyílt Talabér Ferenc munkáiból 2020. július 29-étől könyvtárunkban.


A közel-vagy makrofotózás izgalmas világába kalauzolja el a látogatókat Talabér Ferenc fotókiállítása. A természet inspirálta képek megkapó aprólékossággal jelenítik meg az átlagos szemlélődő számára talán észrevehetetlen részleteket. Ferenc makrofotói rendhagyó perspektívából mutatják be a növények és az állatok varázslatos világát. A helyi alkotó fotóinak művészi jellegét elsősorban az egyes részletek rendkívüli közelségből történő megjelenítése adja. A fény-árnyék játék, a kontrasztos színek és a csodás részletességgel kidolgozott természet ihlette tematika garantálják, hogy e kiállítás egyes darabjai egy nem mindennapi világba repítik a szemlélődőt.


A fotók 2020. szeptember 30-ig tekinthetőek meg a könyvtár nyitva tartási idejében.

Kerekítő manó és barátai mesekoncert


Kerekítő manó és barátai mesekoncert lesz szeptember 19-én, szombaton 10 órakor az Aranykapu Zenekar előadásában. A jegyek korlátozott számban kaphatók! A belépőjegyeket személyenként kell megvásárolni, online a következő linken:



Találkozó Fiala Borcsával

2020. szeptember 24-én, csütörtökön 17 órától Fiala Borcsa legújabb kötetének bemutatóján vehetnek részt az érdeklődők.

Fiala Borcsa a wmn.hu, népszerű internetes magazin főszerkesztője, ismert blogger, újságíró és író. Nagy népszerűségnek örvendő gyermek- és ifjúsági regényei mellett a felnőtteknek szóló irodalomban is tevékenyen alkot. Humoros formában, de rendkívül életszerűen szemlélteti az anyaság örömteli vagy olykor éppen kevésbé örömteli mozzanatait az Egy cirkuszigazgató mindennapjai című könyvében. Újonnan megjelenő, Drill című kötete a szerzőre jellemző humorral fűszerezve, de rendkívül húsbavágó módon, hétköznapi emberek életének prizmáján keresztül láttatja az emberi kapcsolatok törékenységét. Három nézőpontból, a férj, a megcsalt feleség és a szerető szempontjából ismerkedhetünk meg a kibontakozó történettel.

A rendezvény a járványügyi szabályok betartásával valósul meg. A programokon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet a 0696/555-563-as telefonszámon, a huszargalkonyvtar@gmail.com e-mail címen, vagy személyesen, a könyvtárban tehetnek meg. A rendezvényen az arcmaszk használata kötelező.

A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Internet tanfolyam a könyvtárban

A hosszú évek óta nagy népszerűségnek örvendő, 20 órás internet-használói tanfolyamaink 2020 őszén folytatódnak könyvtárunkban.

A plakáton feltüntetett időpontokra jelentkezni a 96/219-887-es telefonszámon illetve személyesen a könyvtárban lehetséges.

További információkért keressen minket!



Megjegyzések