Eco és a nagy kísérlet: A rózsa neve

Mivel minden szentnek maga felé hajlik a keze, így egy menő könyvtár kerül a látóterünkbe a mai ajánlóban. Kedves Olvasóm, el kell, hogy keserítselek, Sean Connery igéző arca és színészi játéka csak egyetlen réteget tud visszaadni abból, amit a könyv elénk tár. Ha szereted a középkorban játszódó krimit, elragadott Ken Follett világa, akkor ez a te filmed! Egy szerzetesi közösségben sorra történnek a gyanúsabbnál gyanúsabb halálesetek. Vilmos, a bölcs, daróc ruhás Sherlock Holmes és Adso, a zöldfülű, fiatal szerzetes párosa elképesztően izgalmas nyomozást folytat. Körülöttük pedig feltárul a kolostor és egy páratlan könyvtár színekkel és intrikákkal teli világa. A szöveghez azonban vértezd fel magad! Mert irodalomtudományi nehézbombázó. Az olasz Esterházy Péter (kettejüknek még a halála is válhatatlan egymástól) jól feladja a leckét. Ritkán esik meg olyan, hogy egy szerző részletes értelmezési instrukciót ír a saját regényéhez. Amolyan használati utasítást, mert ebben a

A nagy (át)alakítás : 3. rész


Új nyílászárók


2019. július 29-én energetikai korszerűsítés miatt a Huszár Gál Városi Könyvtár bezárta kapuit olvasói előtt. Képes sorozatunkban azt szeretnénk röviden bemutatni, hogy mit is takar ez a kétszavas kifejezés, milyen tennivalók vártak az ebben részt vevő építőipari szakemberekre, villany- és fűtésszerelőkre. Szinte biztos, hogy jó néhány szakma képviselője kimaradt ebből a felsorolásból továbbá azok, akik az egész beruházást aprólékosan megtervezték és végzik az irányítás, és a koordináció munkáját. 🔨🔧🔩👷

Magunkról, a könyvtár dolgozóiról sem feledkezhetünk meg, akik nem csupán „elszenvedői” ennek az átalakításnak, hanem saját szakmájukban aktív résztvevői is.  Előkészítik a munkaterületet a szakemberek részére, dokumentálják a munkafolyamatokat és emellett természetesen könyvtári háttérmunkát is végeznek. Fontos számunkra az olvasóinkkal való kapcsolattartás, könyvtárunk a virtuális térben továbbra is működik. E célból készült ez az összeállítás is, hogy használóinkkal való kapcsolatunk ne szakadjon meg és velük közösen „vészeljük át” ezt az időszakot, amihez megértésüket kérjük. 📕💁


Befejeződött az a nagy munka, amelynek során mind a három szinten lebontották a régi liftakna falait, sőt a pincében ki is mélyítették azt. Tiszta lap, pontosabban tiszta munkaterület várja az új liftaknát, és magát a személyszállításra is alkalmas berendezést, amelynek megérkezése és üzembe helyezése novemberben várható.

A lift helyének kialakítása a pincében

Régi liftakna falának bontása

👇 Készül a hely az új liftaknának 👆

 


Vasszerkezet helyének előkészítése

 👆 Biztos lábakon állva 👇



Az emeleten, közvetlenül a felvonó mellett elkészült a mozgáskorlátozottak által is megközelíthető mosdó, így az épület mindkét szintje akadálymentesítetté válik a mellékhelyiségekkel együtt.
Nem volt a projekt része, de az emeleti olvasói mosdók is teljesen megújulnak a bezárás ideje alatt.
A földszinti irodákban mind a festők, mind a fűtésszerelők befejezték a munkájukat, így már állandó helyen, rendezett körülmények között és melegben végezhetjük könyvtári feladatainkat. Köszönet és hála érte. A bádogosok végleges formát adtak az olvasói tér és az Info-Pont világítótesteinek. Rajtuk kívül még faipari szakemberek is dolgoztak, dolgoznak az épület esztétikai helyreállításán, megújításán. Ezek a munkák és az esetleges javítások decemberig is elhúzódhatnak. 

Új lámpák

Új ablakpárkányok


Miután az építőipari szakemberek elvonulnak, hozzáláthatunk az olvasói tér polcainak kicsomagolásához és végre e polcok is a helyükre kerülhetnek. A takarításban és a könyvtári állomány portalanításában a könyvtár valamennyi dolgozója részt fog venni. Arra törekszünk, hogy több hónap elteltével megújult környezetet, de a régi barátságos légkört találja itt az ide betérő.📚😊
Hogy milyen lett a könyvtárunk? Kérjük győződjön meg róla személyesen a nyitás után!
Három részes cikksorozatunk véget ért, köszönjük az energetikai korszerűsítés ideje alatt tanúsított türelmüket, érdeklődésüket és észrevételeiket.


A Huszár Gál Városi Könyvtár 2020. januárjában nyitja meg újra kapuit látogatói előtt.
A nyitás időpontjáról e-mailben, könyvtárunk honlapján és közösségi oldalain illetve a sajtóban is tájékoztatni fogjuk olvasóinkat.
A nyitási akciónk keretében egy hónapnyi türelmi időt adunk a kölcsönzésben lévő dokumentumok visszajuttatására. A késedelmi díj eltörlése nem vonatkozik a 2019. július 29-e előtt keletkezett tartozásokra.
Jelenlegi és leendő olvasóinknak pedig két héten át lehetőségük lesz az ingyenes beiratkozásra, illetve a könyvtári tagság megújítására.


 

Megjegyzések