Vendégszerzőnk ajánlja: Kárpát Walzer

A boldog békeidőkben játszódó magyar fantasy? Legalábbis a moly.hu értékelései szerint jelenleg az 55. legjobb fantasy regény (a ranglista naponta változik).  A Viktoriánus korszak angol misztikus irodalma fontos kulturális mérföldkő nálunk is, érdekes módon a hazai feldolgozása a korszaknak ebben a kategóriában nem túl erős. Dr. Jekylltől, Drakulán át Dr. Monreau-ig minden híres angolszász regény elérhető magyarul, a számtalan filmes feldolgozásról már nem is beszélve. Magyar megfelelőik viszont nem nagyon bukkantak fel a közelmúltig. A kiegyezéstől az első világháborúig terjedő hazai időszak elhanyagolt téma volt 1945-1989 között, arról már nem is beszélve, hogy a fantasy mint műfaj szintén csak a rendszerváltás után kezdett el kibontakozni. Jelenleg egyfajta reneszánszát éli a Dualista korszakra magyarul írt romantikus vagy éppen bűnügyi regények publikálása. Az általam már bemutatott Leányrablás Budapesten az egyik legjobb példa erre. Szerencsére a magyar írók nem álltak meg ennél

Ilyen volt a nyár a Huszár Gál Városi Könyvtárban


Idén nyáron is rengeteg izgalmas, színes programmal várta látogatóit a Huszár Gál Városi Könyvtár. 


Kocsis Julianna és Seybold Anita kiállításával indult az idei szezon. Fotóik Mosonmagyaróvár apró, ám annál érdekesebb csodáira irányították a látogatók figyelmét. A készítők tárlatvezetést is tartottak, mely során elhangzott, hogy szándékosan nem feliratozták a képeket, kisebb nyomozásra invitálva ezzel az érdeklődőket.A nyári szünet előtti utolsó "Nagyinet" is sok segítséget nyújtott a számítógép-használatba beletanulni szándékozó olvasóinknak. Ősztől újra várjuk a tanulni vágyókat!

A társasjáték klub és a könyvklub tagjai sem tétlenkedtek a nyáron. Vanessza remek játékokkal, Zsófi pedig az It ends with us, A folyó istene és a Szólíts a neveden c. könyvekkel készült a találkozókra.


Természetesen a gyerekekről se feledkeztünk meg, akik örömmel vették birtokba a kiállító teret, ahol Eisenmayer Viola Meseerdő kiállítását tekinthették meg. Nagyné Töreky Zsuzsi kerekítő foglalkozásai a legkisebbek számára kínáltak szórakozási lehetőséget. A kicsivel nagyobbak a Pitypang Fejlesztőműhely, a Család- és Gyermekjóléti Központ és a Flesch Központ által szervezett táborok keretében látogattak el hozzánk. Örömünkre szolgál, hogy könyvtári foglalkozások nyomán jócskán megnövekedett a hozzánk beiratkozó gyerekek száma.

Az idei nyár könyvbemutatókban is bővelkedett. Sáfrányné Kobli Írisz: Én csak a szívemmel látok c. könyvével, Sipos Attila András pedig Lélekbarlang c. verseskötetével mutatkozott be rendezvénytermünkben.


A szezont Papp Andrea  Az Álom c. festménykiállítása zárta.S jelenleg gőzerővel készülünk őszi rendezvényeinkre. 

Kövessétek közösségi oldalainkat!Megjegyzések