Eco és a nagy kísérlet: A rózsa neve

Mivel minden szentnek maga felé hajlik a keze, így egy menő könyvtár kerül a látóterünkbe a mai ajánlóban. Kedves Olvasóm, el kell, hogy keserítselek, Sean Connery igéző arca és színészi játéka csak egyetlen réteget tud visszaadni abból, amit a könyv elénk tár. Ha szereted a középkorban játszódó krimit, elragadott Ken Follett világa, akkor ez a te filmed! Egy szerzetesi közösségben sorra történnek a gyanúsabbnál gyanúsabb halálesetek. Vilmos, a bölcs, daróc ruhás Sherlock Holmes és Adso, a zöldfülű, fiatal szerzetes párosa elképesztően izgalmas nyomozást folytat. Körülöttük pedig feltárul a kolostor és egy páratlan könyvtár színekkel és intrikákkal teli világa. A szöveghez azonban vértezd fel magad! Mert irodalomtudományi nehézbombázó. Az olasz Esterházy Péter (kettejüknek még a halála is válhatatlan egymástól) jól feladja a leckét. Ritkán esik meg olyan, hogy egy szerző részletes értelmezési instrukciót ír a saját regényéhez. Amolyan használati utasítást, mert ebben a

Ilyen volt a nyár a Huszár Gál Városi Könyvtárban


Idén nyáron is rengeteg izgalmas, színes programmal várta látogatóit a Huszár Gál Városi Könyvtár. 


Kocsis Julianna és Seybold Anita kiállításával indult az idei szezon. Fotóik Mosonmagyaróvár apró, ám annál érdekesebb csodáira irányították a látogatók figyelmét. A készítők tárlatvezetést is tartottak, mely során elhangzott, hogy szándékosan nem feliratozták a képeket, kisebb nyomozásra invitálva ezzel az érdeklődőket.



A nyári szünet előtti utolsó "Nagyinet" is sok segítséget nyújtott a számítógép-használatba beletanulni szándékozó olvasóinknak. Ősztől újra várjuk a tanulni vágyókat!

A társasjáték klub és a könyvklub tagjai sem tétlenkedtek a nyáron. Vanessza remek játékokkal, Zsófi pedig az It ends with us, A folyó istene és a Szólíts a neveden c. könyvekkel készült a találkozókra.


Természetesen a gyerekekről se feledkeztünk meg, akik örömmel vették birtokba a kiállító teret, ahol Eisenmayer Viola Meseerdő kiállítását tekinthették meg. Nagyné Töreky Zsuzsi kerekítő foglalkozásai a legkisebbek számára kínáltak szórakozási lehetőséget. A kicsivel nagyobbak a Pitypang Fejlesztőműhely, a Család- és Gyermekjóléti Központ és a Flesch Központ által szervezett táborok keretében látogattak el hozzánk. Örömünkre szolgál, hogy könyvtári foglalkozások nyomán jócskán megnövekedett a hozzánk beiratkozó gyerekek száma.





Az idei nyár könyvbemutatókban is bővelkedett. Sáfrányné Kobli Írisz: Én csak a szívemmel látok c. könyvével, Sipos Attila András pedig Lélekbarlang c. verseskötetével mutatkozott be rendezvénytermünkben.


A szezont Papp Andrea  Az Álom c. festménykiállítása zárta.



S jelenleg gőzerővel készülünk őszi rendezvényeinkre. 

Kövessétek közösségi oldalainkat!



Megjegyzések