Eco és a nagy kísérlet: A rózsa neve

Mivel minden szentnek maga felé hajlik a keze, így egy menő könyvtár kerül a látóterünkbe a mai ajánlóban. Kedves Olvasóm, el kell, hogy keserítselek, Sean Connery igéző arca és színészi játéka csak egyetlen réteget tud visszaadni abból, amit a könyv elénk tár. Ha szereted a középkorban játszódó krimit, elragadott Ken Follett világa, akkor ez a te filmed! Egy szerzetesi közösségben sorra történnek a gyanúsabbnál gyanúsabb halálesetek. Vilmos, a bölcs, daróc ruhás Sherlock Holmes és Adso, a zöldfülű, fiatal szerzetes párosa elképesztően izgalmas nyomozást folytat. Körülöttük pedig feltárul a kolostor és egy páratlan könyvtár színekkel és intrikákkal teli világa. A szöveghez azonban vértezd fel magad! Mert irodalomtudományi nehézbombázó. Az olasz Esterházy Péter (kettejüknek még a halála is válhatatlan egymástól) jól feladja a leckét. Ritkán esik meg olyan, hogy egy szerző részletes értelmezési instrukciót ír a saját regényéhez. Amolyan használati utasítást, mert ebben a

Augusztusi programajánló

Szarka Károly: Az én hibám – Könyvbemutató


2021. augusztus 27-én,  pénteken 17 órától Szarka Károly Az én hibám című kötetének bemutatóját tekinthetik meg az érdeklődők.  A találkozón lehetőség lesz majd könyvvásárlásra és dedikálásra is.

Szarka Károly 1984-ben született Mosonmagyaróváron. Budapesten él, korábban kulturális újságíróként dolgozott, jelenleg a Noran Libro Kiadó szerkesztője. Az én hibám az első regénye, a könyv tervéért Móricz Zsigmond-ösztöndíjat kapott. A József Attila Kör és a Fiatal Írók Szövetségének tagja. A kötet a Noran Libro Kiadó gondozásában jelent meg 2021 júniusában.

A programra a belépés ingyenes.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!




Könyvklub a könyvtárban Zsófival


Várunk minden érdeklődőt az idei negyedik Könyvklubra, mely augusztus 31-én 16:30-kor kezdődik a rendezvényteremben, jó idő esetén a Kultúrkertben. 

A közös könyv Szarka Károly regénye lesz, Az én hibám. 

A részvétel ingyenes, de érvényes könyvtári tagsághoz kötött.










🍁Szeptemberben is várunk minden érdeklődőt programjainkra. Mi várható?



Szeptember 10-én újra lesz  Aranykapus Kerekítő a könyvtárban, délelőtt 10 órától!

Belépőjegyeket online is tudtok vásárolni, féléves kortól kell megváltani  https://tinyurl.hu/h0Oo/
 


A már hosszú évek óta tartó és nagy érdeklődésnek örvendő Internethasználói tanfolyamaink a tervek szerint ősszel folytatódnak. ☺💻


A 20 órás tanfolyamok díja 2000,-Ft és érvényes könyvtári tagsághoz kötött.

Jelentkezni és bővebb információt a 96/219-887-es telefonszámon, vagy személyesen a könyvtárban lehet.

Megjegyzések