Eco és a nagy kísérlet: A rózsa neve

Mivel minden szentnek maga felé hajlik a keze, így egy menő könyvtár kerül a látóterünkbe a mai ajánlóban. Kedves Olvasóm, el kell, hogy keserítselek, Sean Connery igéző arca és színészi játéka csak egyetlen réteget tud visszaadni abból, amit a könyv elénk tár. Ha szereted a középkorban játszódó krimit, elragadott Ken Follett világa, akkor ez a te filmed! Egy szerzetesi közösségben sorra történnek a gyanúsabbnál gyanúsabb halálesetek. Vilmos, a bölcs, daróc ruhás Sherlock Holmes és Adso, a zöldfülű, fiatal szerzetes párosa elképesztően izgalmas nyomozást folytat. Körülöttük pedig feltárul a kolostor és egy páratlan könyvtár színekkel és intrikákkal teli világa. A szöveghez azonban vértezd fel magad! Mert irodalomtudományi nehézbombázó. Az olasz Esterházy Péter (kettejüknek még a halála is válhatatlan egymástól) jól feladja a leckét. Ritkán esik meg olyan, hogy egy szerző részletes értelmezési instrukciót ír a saját regényéhez. Amolyan használati utasítást, mert ebben a

Ismerd meg a könyvtárat!

 


A pandémia miatt sokáig sajnos nem volt lehetőség a személyes könyvtárhasználatra, így a bölcsődei, óvodai illetve iskolás csoportokat nem tudtuk megismertetni a könyvtárral és annak állományával. Május 25-én újra kinyitottunk és nem kellett sokáig várnunk, ugyanis másnap május 26-án, a Piarista iskola 4. osztályos diákjai látogattak el könyvtárunkba, így ismét élettel, gyerekzsivajjal telt meg a gyerekkönyvtár. Körbevezettük őket a földszinti Info-Ponton, megmutattuk a Raktárat és a KultúrKertet. Ezt követően az emeleti szinten folytatódott a könyvtár bejárása, a gyerekek megtekinthették a Helyismereti gyűjteményt és a Felnőtt olvasóteret. Bepillantást nyerhettek a könyvkölcsönzés menetébe, majd a program a Gyermekkönyvtárban folytatódott. A diákok könyvtárhasználati óra keretében kvízzel és könyvkereséssel megismerkedtek a könyvtárral.











Június első két hetében több osztály is meglátogatott minket a nyári szünet előtt. A Fekete István Általános Iskola 1. a és 1. b osztályos tanulói, a Győri SZC Hunyadi Mátyás Technikum 9. b osztályos diákjai, és a Győri SZC Bolyai János Általános Iskola 2. osztályos tanulói ismerkedtek meg a könyvtár adta lehetőségekkel. A diákokat körbevezettük a földszinten, ahol az Info-Ponton található dokumentumokkal és azok kölcsönzési feltételeivel ismerkedhettek meg. Ezután pedig a könyvek birodalmába léphettek be, ahol könyvtárhasználati óra és foglalkozás keretében megismerkedtek a könyvtárral, a könyvtári tagság feltételeivel és a kölcsönzéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókkal. Az 1. és 2. osztályos diákokat egy-egy papírszínházas történettel leptük meg. 




























Egész nyáron várjuk olvasóinkat és a táborozókat!

Megjegyzések

  1. Kedves blogszerző! Elnézést kérek, hogy nem szigorúan a bejegyzés témájával kapcsolatban kommentelek, de úgy gondolom, kérdéseimre valószínűleg egy könyvtáros tud érdemi válaszokat adni!

    Nemrég regisztráltam a blogger.com-ra és két számomra megfejthetetlen jelenséggel találkoztam a szolgáltatás használata közben:

    1. Nem találtam olyan lehetőséget, hogy a blogspot.com-os blogokban tematikusan vagy keresőszavakkal keresni tudjak. Nincs sehol, ill. én nem találtam olyan gyűjtőoldalt vagy szolgáltatást, amivel valamennyi blogspot.com-os tartalomban szörfölhetek. Ön tud ilyenről és hol vagy hogyan érhető el ez?

    2. Többféle keresőszolgáltatással rákerestem az itt indított blogomra, cím alapján és idézetekkel is, de egyik kereső sem látja. Ennek vajon mi lehet az oka?

    Válaszait előre is köszönöm!

    Tisztelettel
    Szabó A. Imre

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Szabó A. Imre!

      Legyen szíves kérdéseit küldje el a huszargalkonyvtar@gmail.com e-mail címre és ott privátba válaszolunk Önnek.

      Köszönettel:
      Huszár Gál Városi Könyvtár munkatársai

      Törlés

Megjegyzés küldése