Eco és a nagy kísérlet: A rózsa neve

Mivel minden szentnek maga felé hajlik a keze, így egy menő könyvtár kerül a látóterünkbe a mai ajánlóban. Kedves Olvasóm, el kell, hogy keserítselek, Sean Connery igéző arca és színészi játéka csak egyetlen réteget tud visszaadni abból, amit a könyv elénk tár. Ha szereted a középkorban játszódó krimit, elragadott Ken Follett világa, akkor ez a te filmed! Egy szerzetesi közösségben sorra történnek a gyanúsabbnál gyanúsabb halálesetek. Vilmos, a bölcs, daróc ruhás Sherlock Holmes és Adso, a zöldfülű, fiatal szerzetes párosa elképesztően izgalmas nyomozást folytat. Körülöttük pedig feltárul a kolostor és egy páratlan könyvtár színekkel és intrikákkal teli világa. A szöveghez azonban vértezd fel magad! Mert irodalomtudományi nehézbombázó. Az olasz Esterházy Péter (kettejüknek még a halála is válhatatlan egymástól) jól feladja a leckét. Ritkán esik meg olyan, hogy egy szerző részletes értelmezési instrukciót ír a saját regényéhez. Amolyan használati utasítást, mert ebben a

Egy csészényi varázslat - Julie Caplin: Egy csésze kávé Koppenhágában



A borító igényes kialakítása és a fülszöveg keltette fel az érdeklődésem. A könnyed, szórakoztató regény főhőse Kate. A lány PR-esként dolgozik Londonban egy cégnél, ahol az egyik kollégája, aki egyben a pasija is ellopja egy ötletét. A nagy csalódásban vigaszt nyújt számára, hogy egy új projektbe kell belevetnie magát, hiszen egy dán vállalkozó Londonban szeretne áruházat nyitni és az ő dolga, hogy megszervezze a sajtókampányt. Kate hat híres londoni újságíróval karöltve elutazik Koppenhágába, hogy személyesen élhessék át a dán életérzést, a hyggét és az újságírók megélt majd leírt jó tapasztalatai alapján reklámot csináljon a leendő áruháznak. Vajon mit kezd Kate hat teljesen más személyiséggel rendelkező újságíróval, hogy a projekt is sikeres legyen és ő is megállja a helyét? Emellett hogyan alakul a kapcsolata Bennel a jóképű ámbár picit különc újságíróval?

Julie Caplin imád utazni és jókat enni. Az íráshoz inspirációként azok a városlátogatások szolgáltak számára, amelyeket PR-igazgatóként ő maga szervezett, hogy a részt vevő újságírókkal megismertesse az adott város gasztronómiai örömeit.
Nem tudom, hogy ez volt-e az írónő célja, de nekem nagyon meghozta a kedvem ahhoz, hogy elutazzak Koppenhágába. Tetszett a könyv, főleg a csodálatos dániai városlátogatások és látványosságok leírása. Természetesen a hygge-életérzés sem maradt el, hiszen Eva koppenhágai kávézója abszolút hozza ezt a hangulatot.
A könnyed, kikapcsolódást nyújtó olvasmány főleg a hölgyolvasók tetszését nyerheti el.



Ui. az írónő legújabb regénye nemrég jelent meg Egy szelet torta Brooklynban címmel, amelynek főhőse az Egy csésze kávé Koppenhágában című kötetből már ismerős szereplő, Sophie. Az új kötet elolvasása is tervben van 😃

- M - 


Megjegyzések