Eco és a nagy kísérlet: A rózsa neve

Mivel minden szentnek maga felé hajlik a keze, így egy menő könyvtár kerül a látóterünkbe a mai ajánlóban. Kedves Olvasóm, el kell, hogy keserítselek, Sean Connery igéző arca és színészi játéka csak egyetlen réteget tud visszaadni abból, amit a könyv elénk tár. Ha szereted a középkorban játszódó krimit, elragadott Ken Follett világa, akkor ez a te filmed! Egy szerzetesi közösségben sorra történnek a gyanúsabbnál gyanúsabb halálesetek. Vilmos, a bölcs, daróc ruhás Sherlock Holmes és Adso, a zöldfülű, fiatal szerzetes párosa elképesztően izgalmas nyomozást folytat. Körülöttük pedig feltárul a kolostor és egy páratlan könyvtár színekkel és intrikákkal teli világa. A szöveghez azonban vértezd fel magad! Mert irodalomtudományi nehézbombázó. Az olasz Esterházy Péter (kettejüknek még a halála is válhatatlan egymástól) jól feladja a leckét. Ritkán esik meg olyan, hogy egy szerző részletes értelmezési instrukciót ír a saját regényéhez. Amolyan használati utasítást, mert ebben a

Cool zene és gázpedál


Az Infó-Ponton az új filmek között válogatva kezembe akadt a Nyomd, Bébi, nyomd című DVD.😎☕🎧🚗

Tetszett a borítója és a szereplőgárda; Ansel Elgort (Csillagainkban a hiba, Beavatott-trilógia), Kevin Spacey (Amerikai szépség, Kártyavár sorozat), Lily James (Hamupipőke, Háború és béke), Jamie Foxx (Bőrnyakúak, Förtelmes főnökök), csak a főbb szereplőket említve.

„Az elejétől a végéig szenzációs!” - állítja Peter Travers filmkritikus és újságíró. 


Nézzük miről is szól a film:

Ha Bébit (Ansel Elgort) hívják, akkor beül egy autóba, maxra tolja a hangerőt és bankrablóknak segít minél gyorsabban elhagyni a bűntett helyszínét – a fülében dübörgő zene ritmusára. Senki nem vezet olyan őrült tempóban és olyan eszeveszett lazán, mint ő: bármilyen forró lehet a gumija alatt a talaj, Bébi mindig megőrzi a hidegvérét – ezért is ragaszkodik hozzá Doki, a gengszterfőnök (Kevin Spacey). De a fiú csak kényszerűségből vállalja a kockázatos melókat, amint lehet, le akar lécelni, főleg miután megismerkedik egy tündéri pincérlánnyal (Lily James). Csak hogy az utolsó, minden eddiginél zűrösebb balhét még meg kell csinálnia, ami nem csak az életét és a szerelmét, de a szabadságát is veszélybe sodorja.

Így első olvasásra azt gondoltam hasonlít a Halálos iramban című filmekre, mivel akciódúsnak írják, gyors autók lesznek benne és kicsi romantika. Kikölcsönöztem és megnéztem.

Hát, nem erre számítottam, de tetszett, jó film. A zenék tényleg nagyon ütősek és szórakoztatóak, Ansel jól játssza a szerepét, karakterének története érdekes, Kevin Spacey pedig zseniális rosszfiú. Tőle nem is vártam mást 😄 Akcióban és lövöldözésben nincs hiány. Kisebb csavar is volt a filmben. Mivel nem szeretnék spojlerezni, ezért nem is részletezném tovább a látottakat. A romantikus szál minimális, így a férfi nézők számára is élvezhető a film. Csak ajánlani tudom 😉

- D -

Megjegyzések